Italyada Turk Koyu / Evladı Osmanlı: İtalya'daki tek Türk köyü | 323 yıldır ... / Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla.. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Hiç kimsenin türkçe bilmediği köyde, bölge halkı yine de türk olduğunu iddia ediyor. Bu güzel haberi sizinlede paylaşmak istedim. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor.

Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena.

italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-turk-fetivali ...
italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-turk-fetivali ... from www.gelgez.net
Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar. Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi, şimdi lienz'den i̇talya'ya. Bu güzel haberi sizinlede paylaşmak istedim. İtalya'da bir türk köyü moena!

Her yıl ağustos ayında düzenlenen karnavalda köylüler, türk milli kıyafetleri içerisinde, ellerinde ay yıldızlı.

Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena. İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler; İtalya'daki türk köyünden davet var. Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor. Manzori dağları'nın eteğinde bir i̇talyan köyü ve bu köyün türk adet ve geleneklerine taparcasına sahip çıkan i̇talyan halkı… birazdan bahsedeceğim köyde. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum; Her yıl ağustos ayında düzenlenen karnavalda köylüler, türk milli kıyafetleri içerisinde, ellerinde ay yıldızlı. Furkan bozoğlu furkan bozoğlu • 48 тыс. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi, şimdi lienz'den i̇talya'ya.

İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. Hiç kimsenin türkçe bilmediği köyde, bölge halkı yine de türk olduğunu iddia ediyor. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Kilometrelerce mesafeden, türkiye'yi hiç görmeden ''biz türk'üz'' diyen bir halk. Her yıl ağustos ayında düzenlenen karnavalda köylüler, türk milli kıyafetleri içerisinde, ellerinde ay yıldızlı.

italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-turk-fetivali ...
italyada-turkce-bilmeyen-turk-koyu-moena-turk-fetivali ... from www.gelgez.net
Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. Hiç kimsenin türkçe bilmediği köyde, bölge halkı yine de türk olduğunu iddia ediyor. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum; İlk planımız insbruck üzerinden lichtenstein'a, oradan i̇sviçre'ye girmek şeklindeydi, şimdi lienz'den i̇talya'ya. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar. Ancak bu i̇talyan köyünün çok ilginç bir. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor.

Hiç türkçe bilmedikleri halde 327 yıldır türk gibi yaşıyorlar.

İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. 03 kasım 2015 tari̇hi̇mi̇zosmanlı tarihi. İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar. Her yıl ağustos ayında düzenlenen karnavalda köylüler, türk milli kıyafetleri içerisinde, ellerinde ay yıldızlı. Atalarımızın viyana ziyaretleri anlaşılan i̇talyanlarıda.

İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve burası i̇talya'nın moena köyü. İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat.

13 Maddede Filmlere Taş Çıkaran Öyküsüyle İtalya'da Bir ...
13 Maddede Filmlere Taş Çıkaran Öyküsüyle İtalya'da Bir ... from img-s2.onedio.com
İtalya'daki türk köyünden davet var. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Manzori dağları'nın eteğinde bir i̇talyan köyü ve bu köyün türk adet ve geleneklerine taparcasına sahip çıkan i̇talyan halkı… birazdan bahsedeceğim köyde. İtalya`nın tarento bölgesi`nde bulunan köyün ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Bu köyün sakinleri kendilerini 323 yıldır la turchia (türk köyü) olarak. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor.

Hiç türkçe bilmedikleri halde 327 yıldır türk gibi yaşıyorlar.

Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Kuzey i̇talya'da avusturya sınırına çok yakın olan moena köyünde kışın 3 bin olan nüfus, yazın 14 bine kadar çıkıyor. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar. İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler; Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Bu güzel haberi sizinlede paylaşmak istedim. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. Hiç türkçe bilmedikleri halde 327 yıldır türk gibi yaşıyorlar. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve burası i̇talya'nın moena köyü.

İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor italya. Faymonville de olduğu gibi i̇talyan köyü olan moena'da da tek bir türk vatandaşı yaşamıyor.